Cum cumperi şi cum întreţii o saltea?

Nu este niciun secret în faptul că o saltea este importantă. În funcţie de calitatea pe care o are aceasta, poţi să ai sau poţi să nu ai o viaţă sănătoasă, iar acest lucru este extrem de convingător în alegerea unei saltele de bună calitate. Dacă somnul nu mai este atât de plăcut precum ştiai că este şi dacă salteaua pe care dormi are deja o vârstă, atunci este clar că trebuie să achiziţionezi o saltea nouă.

Chiar dacă intenţia este clară, pot apărea ceva probleme atunci când vine vorba despre o astfel de achiziţie. Spre exemplu, aici găseşti sute de modele de saltele, care mai de care mai interesante. Care sunt cele mai potrivite pentru tine? Care dintre ele îţi pot oferi confortul de care ai nevoie şi care sunt cele mai rezistente? Răspunsul nu este însă unul universal. De regulă, un anumit tip de saltea poate să fie eficient în cazul unor persoane şi poate să fie total ineficient în cazul altor persoane. Ceea ce trebuie să ştii însă, este cum deosebeşti o saltea de alta.

Care sunt variantele de saltele pe care le poţi achiziţiona?

Conform Expert saltele, există două tipuri majore ale acestui produs: cu arcuri şi fără arcuri. Evident, fiecare dintre cele două domenii se poate diviza într-un număr mai mare de categorii, însă este ideal să ştii, în mare, care sunt opţiunile pe care le ai.

Salteaua pe arcuri este susţinută de arcuri metalice, care pot fi foarte flexibile, rezistente şi eficiente în timpul somnului, în timp ce salteaua fără arcuri poate aduce o uriaşă varietate de materiale, de forme şi de mărimi. De regulă, saltelele fără arcuri sunt realizate din spumă de poliuretan, un material excelent pentru toţi cei care suferă de alergii.

Evident, nu tot poliuretanul este la fel, unele saltele sunt mai moi, altele mai ferme, unele mai rezistente, altele mai puţin rezistente. Dacă vrei însă să faci o achiziţie perfectă, este bine să fii informat şi să alegi un magazin care dispune de personal cu multe informaţii la îndemână.

Saltea

Cum întreţii salteaua?

Dacă ai reuşit să achiziţionezi o saltea nouă, asta nu înseamnă că toate problemele au trecut. Odată achiziţionată, aceasta trebuie să fie întreţinută. Trebuie să ştii cum să cureti salteaua, cum să dormi pe ea, ce să faci şi ce să nu faci atunci când o foloseşti.

Una dintre primele reguli este aceea de a aspira salteaua ori de câte ori ai ocazia. De regulă, în interiorul unui astfel de produs au tendinţa de a se ascunde mii de fiinţe invizibile, denumite acarieni. Aceştia nu ar fi o problemă majoră dacă nu ar provoca alergii şi o mulţime de probleme în acest sens.

Întoarcerea saltelei de pe o parte pe alta este un alt mod eficient în menţinerea acesteia ca şi nouă. Încearcă să roteşti salteaua şi ocazional să o întorci de pe o parte pe alta. În felul acesta, utilizarea şi uzura produsului vor fi mai mici.

Chiar dacă reprezintă o cheltuială în plus, nu neglija husa pentru saltea. Aceasta o fereşte pe cât posibil de acarieni şi de piele moartă, garantând o viaţa mai lungă pentru principalul instrument de somn.

Salteaua nu trebuie să fie udată, nu trebuie să suporte sărituri şi nu trebuie să fie îndoită. Dacă ştii cum să o protejezi şi cum să o îngrijeşti, cu siguranţă te vei bucura de ea până la 10 ani. După ce trec 10 ani, acţiunea necesară este simplă: cumperi o altă saltea.



Cum cumperi şi cum întreţii o saltea? publicat: 2016-01-16T20:02:15+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:34+03:00 by România Blog