Vechi obiective turistice din Galaţi

În călătoria noastră pentru cunoaşterea ţării vom merge astăzi în cel de-al optulea oraş al României ca număr de locuitori şi unul dintre cele mai mari centre economice din ţară, Oraşul Teilor, Galaţi. Bineînţeles, primul pas a fost rezervarea unui apartament pentru cazare in Galati pentru a demara mai apoi, în grabă şi cu temele făcute încă de acasă, spre cele mai vechi obiective turistice ale acestui oraş vechi de peste 1700 de ani.

Primul obiectiv a fost Biserica Sfânta Precista, cea mai veche construcţie din Galaţi. Ridicată în anul 1647, în timpul domnitorului Vasile Lupu, biserica devenea în caz de nevoie fortificaţie de apărare, dispunând de turnuri de observare a Văii Dunării, pod întărit şi multiple metereze pentru apărare. Legendele acestei vechi biserici fortificate spun că pe lângă camera din turn folosită pentru păstrarea valorilor mai exista în trecut şi un tunel secret, ce lega altarul bisericii de malul celălalt al Dunării, săpat pe sub Dunăre, folosit pentru salvarea valorilor şi refugierea din calea cotropitorilor …

Obiective-turistice-Galati-1

Multe alte biserici vechi sunt de vizitat în Galaţi. Biserica Mavromol construită în anul 1669 păstrează şi azi valoroase picturi murale. De reţinut că începând cu anul 1765 această biserică a adăpostit primele şcoli din Galaţi, mai întâi pe cele cu predare în limba greacă şi abia mai apoi pe cele cu predare în limba română.

Biserica Vovidenia, ridicată în anul 1790, este locul unde Alexandru Ioan Cuza şi Costache Negri au depus jurământul pentru realizarea Unirii, ca deputaţi ai orăşenilor, atunci când au fost aleşi în Divanul Ad-hoc al Moldovei. Mai târziu, în anul 1863, domnitorul Alexandru Ioan Cuza şi doamna Elena Cuza au participat la slujba de Paşti, tot în această biserică. În anul 1865, la Vovidenia a fost înhumată mama domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Palatul Universităţii este un alt obiectiv ce trebuie vizitat în primul rând datorită monumentalităţii sale, fiind construit de arhitectul Grigore Cerchez în anul 1913.

Pe la sfârşitul secolului XIX este construit Palatul Navigaţiei, sau Gara Fluvială, de către Petre Antonescu, acelaşi renumit arhitect care a proiectat Primăria Capitalei şi Facultatea de Drept din Bucureşti.

Palatul Administrativ este un edificiu foarte impunător, realizat în anul 1906 după planurile fondatorului Şcolii Naţionale de Arhitectură, Ion Mincu. Ceasul muzical de pe această clădire ne aminteşte la fiecare oră fixă de renumitul compozitor gălăţean Iosif Ivanovici şi de celebra sa capodoperă, Valurile Dunării …

Obiective-turistice-Galati-2

Vrăjiţi de misterele trecutului, revenim în prezent şi facem o plimbare prin cea mai frumoasă zonă a Galaţiului, Faleza Dunării, zonă dominată de frumuseţea naturii şi de numeroase monumente originale din fier vechi, plimbare care s-a încheiat într-un frumos vaporaş transformat în restaurant.

Spre seară am revenit în apartamentul nostru, care prin lux şi poziţionare a completat frumuseţea călătoriei. Acesta a fost rezervat pe un site de apartamente in regim hotelier din Galaţi şi pe lângă faptul că era situat într-o zonă ultracentrală a oraşului, ne-a oferit şi o privelişte panoramică asupra întregii Faleze a Dunării.



Vechi obiective turistice din Galaţi publicat: 2015-04-29T19:03:19+03:00, actualizat: 2020-02-16T18:10:35+03:00 by România Blog